fredag 27 augusti 2010

Alla var på!

Uppstartsvecka och uppstart av två nyheter för eleverna i år 6-9: Ämnesrum och Demokratiprojekt. Hade vi vuxna på skolan varit "för på" efter sommarlovet när vi brann för att kicka iväg dessa idéer? Skulle eleverna känna samma entusiasm för nyheterna som vi? Det var med lite sus i magtrakten som var och en av de berörda lärarna öppnade dörrarna till ämnesrummen och till Demokratiprojektet.

Men om vi inte fattat det förr, så kan ingen av oss i personalen längre tveka. Vilka fantastiska elever vi har! Så fort anslagen om vilka val (ämnen) eleverna kunde fördjupa sig i blev listorna för ämnesrummen fullteckande. Med stort ansvar och seriositet valde var och en av våra äldre elever det ämne de ville plugga - den här veckan. Och väl inne i respektive ämnesrum flödade kreativiteten. Kartor studerades, böcker lästes, det skrevs och knåpades i språken och kanske finns det en chans att ett matematiskt genidrag komer att födas inom kort. Bra jobbat, elever i år 6-9. Ni visade verkligen att ni gillade vår nyhet.

Demokratiprojektet startades upp med att varje elev fick skriva vilka betyg de ska sträva efter. Ett färdigtryck frågeformulär delades ut, och nästa vecka kommer vi att fortsätta "titta inåt" på vilka förmågor och kvalitéer var och en besitter samt kan förbättra. Även denna nyhet togs emot på ett mycet bra sätt. Frågorna om vad baksidan av formuläret ska användas till var många. Bra! Nyfikenhet är A och O, och på fredag i nästa vecka kommer svaret. För då är det dags för del två!

Ha en trivsam och skön helg! Vi ses på måndag!