fredag 21 januari 2011

Vilken morgon!

Idag startade år 6-9 sin skoldag med att lyssna på Adnan Dibrani, varbergskillen som trumfat in en plats i riksdagen. Med sina rötter i Kosovo, har han fått sin grundskoleutbildning i Varberg. Det som väckte hans politiska intresse var när han blev engagerad i elevrådet på PS.

Adnan, som gjort en raketkarriär inom politiken, sitter idag i riksdagen endast 25 år ung, och har uppdrag i både Utbildningsutskottet och Näringsutskottet. Han är en förebild för unga och Håstensskolans elever applåderade så taket lyfte när Adnan summerade sin miniföreläsning.

Allt är möjligt, det är endast vår fantasi och vilja som begränsar oss i att ta avgörande steg i livet. Att våga sig på en riksdagskarriär, att sitta bredvid Reinfeldt och Åkesson i plenisalen uppe i Rosenbad i Stockholm, känns säkert lika roligt som tungt. Att exempelvis ta den främlingsfientliga diskussionen med Sverigedemokraterna, menade Adnan känns dubbelbottnat eftersom de betraktar honom som ett hot.

Adnan arbetar 60 timmar i veckan, läser in sig på material och ärenden. "Njut av er tid i skolan och att få lära er allt ni kan lära er i skolan!" Det var Adnans avslutande ord till våra elever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar