måndag 6 september 2010

Vad händer på skolan efter halv tre?

Kommer du ihåg vad du trodde att lärarna gjorde efter att dagens lektioner var slut? Kanske trodde du att de satt i en dammig vrå, med läsglasögon på, och rättade prov? Kanske trodde du att de gick hem, samtidigt som dig som elev? Kanske trodde du att de fikade och pratade om vilka finurliga lektioner de skulle hitta på härnäst? Oavsett. Säkert har du undrat vad som händer på skolan efter halv tre då eleverna har gått hem.

De flesta av lärarna som arbetar på Håstensskolan kan nog kryssa i samtliga av ovan uppradade "rutor". Och de flesta kan nog också kryssa i en hel del "rutor" till. För när eleverna går hem, påbörjas som regel ett pass där lärarna skapar, suddar, skriver, rättar, surfar på nätet och mycket mycket mer. Förutom att rätta prov, förbereda lektioner, och dokumentera.

På måndagar samlas nästan all personal i olika arbetsgrupper. Demokratiprojekt, KRAM, elev- och klassråd, gemensamma aktiviteter, skolutveckling och mycket mycket mer dryftas. Varje tisdag har arbetslagen så kallade arbetslagsträffar. En dagordning följs där frågor av olika skolfrågor diskuteras. Här fattas en del gemensamma beslut, till exempel hur vi ska arbeta med värdegrunder, hur styrdokument kan förtydligas och hur vi kan stärka det så kallade meritvärdet på skolan. Tankar lyfts och det vänds och vrids på samtalen med syfte att förbättra Håstensskolan.

Har du någon idé om hur vi exempelvis kan få igång studiebesök, gästföreläsningar och en än mer elevanpassad verksamhet hör du av dig via e-post till viktoria.svensson@kommunen.varberg.se

Väl mött i korridoren, på skolgården och i klassrummet!